2019. szeptember 25., szerda

Sajtos brokkoli-krémleves



A mi családunk nem brokkolirjongó. Én viszont szeretem. Ahogy a krémleveseket is, meg a sajtot is. Magamnak főztem hát ezt a levest. Nagy ámulatomra a férjem is megette... 

Sajtos brokkoli-krémleves


Hozzávalók 4 személyre: 5 dkg vaj, 1 fej hagyma, 1 cikk fokhagyma, 40 dkg brokkoli, 10 dkg krumpli, 10 dkg gouda sajt, 1 l alaplé, só, bors.
Elkészítése: A vajat egy fazékban felolvasztjuk, megdinszteljük rajta a megtisztított, apróra vágott hagymát és fokhagymát, maj rádobjuk a meghámozott, felkockázott krumplit is, jól összekavarjuk. Felöntjük az alaplével, megsózzuk és addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Ekkor beletesszük a rózsáira szedett brokkolit, 5 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük. Felforraljuk, hozzáadjuk a sajtot, kavargatva felolvasztjuk. Borssal, és, ha szükséges sóval ízesítjük a levest, majd beleöntjük a tejszínt is. Felforraljuk és már tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...