2019. szeptember 9., hétfő

Sokzöldséges őszi csirkecomb



Ilyenkor ősszel rengeteg zöldség között válogathatunk. Ha ügyesek vagyunk, kedvenceinkből akár egy szemet gyönyörködtető, ugyanakkor finom húsos fogást is készíthetünk.

Sokzöldséges őszi csirkecomb


Hozzávalók 2 személyre: 4 csirkecomb, 1 kisebb padlizsán, 1 kisebb karfiol, 1 közepes méretű burgonya,  2 szál sárgarépa, 2 fej fokhagyma, 5 dkg vaj, só, bors, provancei fűszersó, 2 evőkanál füstaromás barbecue szósz.
Elkészítése:
1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
2. A csirkecombokat megmossuk, sóval, borssal jól bedörzsöljük.
3. A megmosott, feldarabolt zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsi két végébe rendezzük, majd középre helyezzük a combokat.
4. Megszórjuk sóval és rámorzsoljuk a vajat.
5. Jó gazdagon meghintjük fűszersóval is.
6. Egy másik sütőpapír darabbal betakarjuk, a széleket benyomkodjuk, forró sütőben 50 percig letakarva sütjük. Ezután levesszük a papírt, a combokat bekenjük a barbecue szósszal és újab 10 percig pirítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fokhagymás cukkinikrém

A fokhagyma gyakori vendég magyaros ételeinkben. Leginkább nyersen kerül a fövő ételbe, belesimulva az ízharmóniába vagy kiegészítve azt...