Ilyenkor ősszel rengeteg zöldség között
válogathatunk. Ha ügyesek vagyunk, kedvenceinkből akár egy szemet
gyönyörködtető, ugyanakkor finom húsos fogást is készíthetünk.
Sokzöldséges őszi csirkecomb
Hozzávalók 2 személyre: 4 csirkecomb, 1 kisebb
padlizsán, 1 kisebb karfiol, 1 közepes méretű burgonya, 2 szál sárgarépa, 2 fej fokhagyma, 5 dkg vaj,
só, bors, provancei fűszersó, 2 evőkanál füstaromás barbecue szósz.
Elkészítése:
1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
2. A csirkecombokat megmossuk, sóval, borssal
jól bedörzsöljük.
3. A megmosott, feldarabolt zöldségeket egy
sütőpapírral bélelt tepsi két végébe rendezzük, majd középre helyezzük a
combokat.
4. Megszórjuk sóval és rámorzsoljuk a vajat.
5. Jó gazdagon meghintjük fűszersóval is.
6. Egy másik sütőpapír darabbal betakarjuk, a
széleket benyomkodjuk, forró sütőben 50 percig letakarva sütjük. Ezután
levesszük a papírt, a combokat bekenjük a barbecue szósszal és újab 10 percig
pirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése