2019. szeptember 28., szombat

Gulyásleves – hús nélkül?



A gulyáslevest ünnepi ételként szoktuk kategorizálni. Jól jöhet azonban a hétköznapokban is, főleg, ha gyorsan elkészíthetjük. Lehetséges ez? Természetesen.

Gulyásleves – hús nélkül?


Hozzávalók: 2 evőkanál sertészsír, 1 fej hagyma, 3 cikk fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 szelet zeller, 20 dkg burgonya, 35 dkg szafaládé, 1 evőkanál pirospaprika, 1 teáskanál só, 1 csipetnyi bors, 1 csapott teáskanál őrölt köménymag, 2 babérlevél.
Elkészítése: A zsírt felhevítjük és megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát, majd levesszük a tűzről és beleszórjuk a pirospaprikát. Azonnal felöntjük egy fél pohár vízzel, visszatesszük a tűzhelyre. Beletesszük a megtisztított, hagyományosan feldarabolt zöldségeket: a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret előbb hosszában kettőbe, majd szeletekre vágjuk, a zellert apró kockákra, a burgonyát pedig kockára vágjuk, pár percig sütjük, majd felöntjük vízzel, sóval, borssal, őrölt köménymaggal, zúzott fokhagymával ízesítjük és 25 perc alatt puhára főzzük. Amikor a zöldségek megfőttek beletesszük a levesbe a felkarikázott szafaládét is. 5 percig főzzük, majd tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...