A gulyáslevest ünnepi ételként szoktuk
kategorizálni. Jól jöhet azonban a hétköznapokban is, főleg, ha gyorsan
elkészíthetjük. Lehetséges ez? Természetesen.
Gulyásleves – hús nélkül?
Hozzávalók: 2 evőkanál sertészsír, 1 fej
hagyma, 3 cikk fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 szelet
zeller, 20 dkg burgonya, 35 dkg szafaládé, 1 evőkanál pirospaprika, 1 teáskanál
só, 1 csipetnyi bors, 1 csapott teáskanál őrölt köménymag, 2 babérlevél.
Elkészítése: A zsírt felhevítjük és
megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát, majd levesszük a tűzről és
beleszórjuk a pirospaprikát. Azonnal felöntjük egy fél pohár vízzel,
visszatesszük a tűzhelyre. Beletesszük a megtisztított, hagyományosan
feldarabolt zöldségeket: a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret előbb hosszában
kettőbe, majd szeletekre vágjuk, a zellert apró kockákra, a burgonyát pedig
kockára vágjuk, pár percig sütjük, majd felöntjük vízzel, sóval, borssal, őrölt
köménymaggal, zúzott fokhagymával ízesítjük és 25 perc alatt puhára főzzük.
Amikor a zöldségek megfőttek beletesszük a levesbe a felkarikázott szafaládét
is. 5 percig főzzük, majd tálalhatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése