2019. szeptember 23., hétfő

Rákocskákkal töltött gouda sajtos gomba


Sajt témában  eléggé szélsőséges az emberei ízlése. Vannak, akik a karakteres, markáns ízeket szeretik, míg mások inkább a semlegesen finom lágy ízharmóniára vágynak. Ez utóbbi tábor bátran kóstolhatja a gouda  sajtokat, a hollandok büszkeségét. Íze és állaga könnyen befogadható, még éretten sem túl erős. Emellett kiválóan szeletelhető, könnyen reszelhető. A zsírtartalma is éppen megfelelő ahhoz, hogy élvezhetően olvadjon, ételekben, szendvicsekben egyaránt kiváló alapanyag, sőt még a rántott sajt rajongói sem csalódnak majd benne.



Rákocskákkal töltött gouda sajtos gomba


Hozzávalók 4 személyre: 5 dkg vaj, 8 nagy csiperke, 1 sárgarépa, egy kis doboz konzerv kukorica (250 g),egy kisebb fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, 10 dkg apró rák, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1 teáskanál provance-i fűszerkeverék, só.
Elkészítése: A gombafejeket jó alaposan megmossuk, kiemeljük a szárakat, majd üregükkel felfelé egy sütőlapra vagy tűzálló tálba helyezzük. A vajat serpenyőben felolvasztjuk. Beletesszük a felszeletelt hagymát és fokhagymát, megszórjuk a fúszerkeverékkel és sóval, beletesszük a megtisztított, felkockázott sárgarépát is és állandóan kevergetve addig sütjük, amíg a répa megbarnul. Ekkor hozzáadjuk a leszűrt kukoricát, a rákocskákat, addig sütjük tovább, amíg a rákocskák egészen összegömbölyödnek. Levesszük a tűzről. Egy tálban összekeverjük a tejszínt és a tejfölt, hozzáadjuk a kesütött hozzávalókat, összekavarjuk. Az egészet a gombafejekbe töltjük, majd 170 fokon 40 percig sütjük. Vajban párolt újburgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...