2019. szeptember 24., kedd

Fűszeres sertéscsíkok



Van az úgy, hogy ennénk valami finomat... Velem legalábbis gyakran előfordul, ráadásul sokat bíbelődni sem szeretek. Nos, egy ilyen pillanatomban találtam ki ezt...


Fűszeres sertéscsíkok


Hozzávalók 2 személyre: 40 dkg sertéscomb, 60 dkg apró szemű burgonya, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál oreganó, 1 teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom,só, bors, csipetnyi pirospaprika, 2 cikk fokhagyma.
Elkészítése: A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk, a burgonyát meghámozzuk és vastag hasábokra szeljük. Egy salátástálba mérjük az olajat, hozzáadjuk a fűszereket, jól összekeverjük, majd beletesszük a húst és a burgonyát, kézzel jól összeforgatjuk, fél órán át hideg helyen pihentetjük, közben párszor még átforgatjuk. Az egészet sütőedénybe töltjük, lefedjük és 45 perc alatt forró sütőben megsütjük. Koktélparadicsommal, zöldfűszerekkel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...