Van az úgy, hogy ennénk valami finomat... Velem legalábbis gyakran előfordul, ráadásul sokat bíbelődni sem szeretek. Nos, egy ilyen pillanatomban találtam ki ezt...
Fűszeres sertéscsíkok
Hozzávalók 2 személyre: 40 dkg sertéscomb, 60
dkg apró szemű burgonya, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál oreganó, 1 teáskanál
kakukkfű, 1 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom,só, bors, csipetnyi
pirospaprika, 2 cikk fokhagyma.
Elkészítése: A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk,
a burgonyát meghámozzuk és vastag hasábokra szeljük. Egy salátástálba mérjük az
olajat, hozzáadjuk a fűszereket, jól összekeverjük, majd beletesszük a húst és
a burgonyát, kézzel jól összeforgatjuk, fél órán át hideg helyen pihentetjük,
közben párszor még átforgatjuk. Az egészet sütőedénybe töltjük, lefedjük és 45
perc alatt forró sütőben megsütjük. Koktélparadicsommal, zöldfűszerekkel
díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése