2019. szeptember 5., csütörtök

Pikáns szilvamártás



Az ősz egyik legédesebb ajándéka a szilva. Leginkább a szilvapálinkában nyer értelmet a léte, de azért kerülhet süteménybe, készíthetünk belőle lekvárt, vagy akár mártást is.

Pikáns szilvamártás


Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg szilva, 5 dkg vaj, 1 fej lila hagyma, 2 dl félédes vörösbor, 2 evőkanál cukor, 8 szem szegfűbors, 4 szegfűszeg, csipetnyi só, bors.
Elkészítése: A vajat serpenyőben felolvasztjuk, beletesszük a megtisztított, felszeletelt hagymát, megdinszteljük. Rászórjuk a cukrot és állandóan kavargatva addig sütjük, amíg a cukor teljesen felolvad, akkor beletöltjük a bort és jól összekavarjuk. Amikor újra forrnikezd, hozzáadjuk amegmosott, kimagvalt, feldarabolt szilvát és a főszereket. Mérsékelt hőfokon addig főzzük, amíg a szilva teljesen elfő, csak a héja marad. Levesszük a tűzről, sűrű szűrőn átpasszírozzuk,majd újraforraljuk. Kitűnően illik kacsamellhez, sült csülökhöz vagy más nehéz húsokhoz.

2 megjegyzés:

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...