Hamarosan itt a szüret és minden a szőlőről szól majd. Készüljünk az eseményre egy ízletes szőlőmártással.
Szőlőmártás csirkés rizshez
Hozzávalók 4 személyre: A rizshez: 20 dkg csirkemell, 1 fej hagyma,
16 dkg rizs, 1 fej hagyma, 5 dkg vaj, 1 leveskocka. A mártáshoz: 5 dkg vaj, 10
dkg nagyszemű fehér szőlő, só, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor, 1 dl
tejszín,1 teáskanálnyi provance-i fűszerkeverék.
Elkészítése: A rizshez a vajat felolvasztjuk
egy lábasban, megdinszteljük benne a megtisztított, apróra vágott hagymát,
Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet is, fehéredésig sütjük, majd beleszórjuk
a rizst és felöntjük annyi vízzel, ami jól ellepi, úgy, hogy a rizs és a hús
már nem látszik. Beletesszük a leveskockát, mérsékelt hőfokon, fedő alatt 20
perc alatt megfőzzük.
A mártáshoz felolvesztjuk a vajat, rádobjuk a
megmosott szőlőszemeket,öt percig kavargatva sütjük, majd felöntjük vízzel, jól
összeforraljuk és krumplitörővel összetörjük a szemeket. Hozzáadjuka cukrot és
a provance-i fűszerkeveréket, pici sót, öt percig főzzük, majd szűrőnátpasszírozzuk.
Visszatesszüka tűzhelyre és besűrítjük a liszttel kikavart tejszínnel.
Szőlőszemekkel díszírve tálaljuk.
ez nagyon finomnak hangzik! Meg fogom csinálni! :)
VálaszTörlés