2014. augusztus 8., péntek

Harmónialecsó

Az ősmagyar felfogásban a fold alatti, a földi és a fold feletti dolgok egységet alkotnak, vágjuk hát ezeket egy ízletes lecsóba, dúsítsuk fel hajdinával és máris kész a harmónialecsó, ősmagyarok után szabadon.

Harmónialecsó



Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy fej hagyma, 25 dkg szalonna, 5 dkg zsír, 4 nagyobb paprika, 8 közepes méretű paradicsom, só, bors, 1 evőkanál szárított, morzsolt tárkony, 2 dl forrázott hajdina, 4 dl paradicsomlé.

Elkészítése: A szalonnát csíkokra vágjuk, bevagossuk, a bőrét rajta hagyjuk. A bográcsot felforrósítjuk, felolvasztjuk benne a zsírt, majd megsütjük a zsírban a szalonnát és szűrőkanállal kiszedjük. A visszamaradó forró zsírba szórjuk a megtisztíttott, szeletekre vágott hagymát, jól összekavarjuk, majd beletesszük a kicsumázott, csíkokra vágott paprika is. 10-15 percig állandóan kavarva sütjük, majd hozzáadjuk a meghámozott kockára vágott paradicsomot is. Összerotyogtatjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a paradicsomlével, beletesszük a hajdinát és addig főzzük, míg a hajdina megpuhul. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...