2014. augusztus 20., szerda

Padlizsános palacsinta


Már a neve is nagyon jól hangzik, aki szereti a padlizsánt ezzel a fogással csak elmélyíti a vonzódását.

Padlizsános palacsinta


Hozzávalók 4 személyre:
A palacsintához: 4 púpozott evőkanál liszt, 1 tojás, 1 dl tej, 1 dl ásványvíz, 0,5 dl olaj, csipetnyi só.
A töltelékhez: 1 padlizsán, 15 dkg csirkemell, 10 dkg túró, 1 teáskanál só, 1 teáskaná szárított, morzsolt bazsalikom, 1 teáskanál szárított, morzsolt oregano.
Továbbá: 5 dkg vaj, 2 tojás, 2 dl tejföl, 2 evőkanál zsemlemorzsa.
Elkészítése:
1-2. A töltelékhez a padlizsánt megmossuk, karikára vágjuk, a szeleteket vajjal kiknent tepsibe fektetjük.
3. A csirkemellet kockára vágjuk és a padlizsánra szórjuk.
4. A sót és a zöld fűszereket összekeverjük, meghintjük vele a tepsi tartalmát.
5. Alufóliával lefedjük és forró sütőben 30 percig sütjük.
6. Közben megsütjük a palacsintákat:  a lisztet kikavarjuk a tojással, csipetnyi sóval és a tejjel, majd felengedjük az ásvnyvízzel és végül belekeverjük az olajat. A masszából 4 palacsintát sütünk.
7. Ha megsült a hús és a padlizsán,  kissé kihűtjük és késes aprítóban ledaráljuk.
8. A padlizsánhoz adjuk a túrót, jól összekavarjuk.
9. A négybe osztott töltelékkel megkenjük a palacsintákat.
10. Egy tűzálló tál alját megszórjuk a kockára vágott vajjal.
11. Belefektetjük a feltekert palacsintákat.
12. A tojást felverjük a tejföllel, hozzáadjuk a zsemlemorzsát is.
13. A tojásos keveréket a palacsintákra töltjük.

14. Forró sütőben 25 perc alatt pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...