2014. augusztus 27., szerda

Paradicsomlekvár


Augusztusban a szépen pirosló paradicsomok mosolyogva kínálják magukat. Készíthetünk belőlük bármit, kevés fantáziával egészen érdekes finomságokat varázsolhatunk az asztalra, olyasmiket mint ez az ínyccsiklandozó, zamatos ínyenc krém. Igazából húsok mellé képzeltem el, de bevallom legszívesebben kikanalaztam volna az üvegből...


Paradicsomlekvár
Hozzávalók 2 dl – nyi lekvárhoz: 25 dkg paradicsom, 8 cikk fokhagyma, 0,5 dl olívaolaj, 1 teáskanál zöldfűszeres só, 8 bazsalikomlevél.

Elkészítése: A paradicsomokat megmossuk, négybe vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk a sóval és zúzott fokhagymával, majd forró sütőben 30 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd paradicsomdarálón ledaráljuk. Az így nyert levet egy lábasba töltjük, a fűszersóval és a bazsalikomlevelekkel ízesítjük, majd nagyon lassú tűzön addig főzzük, míg besűrűsödik. Forrón kicsi üvegbe tesszük. Ha többet készítünk, az üvegeket betakargatjuk eggy vastag takaróval, úgy hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...