2014. augusztus 12., kedd

Paradicsomos borsófőzelék kagylótésztával


A főzelékeket általában önmagukban szoktuk fogyasztani, önálló fogásként. Érdemes kicsit változtatni ezen nem csak a frappáns megoldás kedvéért, így talán azok is jobb kedvvel eszik majd az eléjük tálalt zöldségeket, akik amúgy nem szívesen tennék.

Paradicsomos borsófőzelék kagylótésztával



Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg zsíros sonka, 25 dkg zöldborsó, 1 fej hagyma, só, bors, 25 dkg kagylótészta, fél dl olaj, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom.

Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a felhevített olajban megdinszteljük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, zsírjára sütjük, hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett borsót, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és fedő alatt puhára pároljuk. Levesszük a fedőt, zsírjára sütjük, hozzákeverjük a paradicsompürét és bazsalikommal ízesítjük. A kagylóésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd a tányerokra halmozzuk, rátesszük a borsót, melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...