2014. augusztus 11., hétfő

Töksavanyúság



A kertekben ilyenkor tererem a főzőtök. Amellett hogy számos finomságot készíthetünk belőle, télire is eltehetjük, akár savanyítva is.


 Töksavanyúság


Hozzávalók 4 adaghoz: 2 kg kibelezett, csíkokra vágott tök
A felöntőléhez: 2,5 dl víz, 2 dl ecet, 3 evőkanál só, 5 evőkanál cukor
Üvegenként: kapor, ízlés szerint, 10 szem bors, 1 db babérlevél, 1 teáskanál mustármag


Elkészítése: Az üvegeket alaposan tisztára mossuk, az aljára tesszük a kaprot, majd beleállítjuk a tökcsíkokat. Minden üvegbe beletesszük a borsot, babérlevelet és mustármagot is. Az öntethez valókat összekavarjuk és hagyjuk a cukrot feloldódni. Amikor kész, az üvegekre töltjük, hogy jól ellepje a tököt, rácsvarjuk a kupakot, vagy lekötjük. Legalább egy éjszakán át hűvös, sötét helyen pihentetjük, másnapra szép színe less, rakhatjuk is a helyére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...