2014. augusztus 28., csütörtök

Ízes párolt sertéssült


Ki ne szeretne olyan ételt készíteni, ami kevés energiaráfordítással mennyeien ízletes? Nekik ajánlom ezt a fogást, hamar összerakható, sütőben készül, közben pedig kedvünkre pihenhetünk vagy olvasgathatunk az árnyékban. 

Ízes párolt sertéssült
Hozzávalók 4 személyre: 2 sertésszűz, 1 kg sárgarépa, 50 dkg petrezselyemgyökér, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál ételízesítő, só, bors, 1 teáskanál szárított, morzsolt kakukkfű, 0,5 dl olaj.

Elkészítése: A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, megmossuk és hasábokra vágjuk. A sertésszüzet kettévágjuk majd csíkokra szeljük. Egy tűzálló edény alját jól beolajozzuk. Beleszórjuk a züldségek felté, megsózzuk, ételízesítővel is ízesítjük, ráfektetjük a húscsíkokat. A húsokat megszórjuk sóval, borssal, kakukkfúvel és apróra vágott petrezselyemzölddel, majd befedjük a megmaradt zöldségekkel. Sózzuk, ételízesítővel is megszórjuk, alufóliával lefedjük, majd forró sütőben 50 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...