2014. augusztus 13., szerda

Grillen párolt


A nyári grillpartikon igazi felüdülés lehet egy olyan fogás, ami kicsit más, mint a megszokott pirított húsok. Párolt jelleget adhatunk az ételnek, ha alufóliába csomagoljuk. Még finomabb, zamatosabb lesz, ha a hús mellé zöldségeket is teszünk, vagy már eleve zöldségmasszában pácolunk.

Grillen párolt



Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet nyakkaraj, 3 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 1 fej hagyma, 1 teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál só, csipetnyi bors, 3 szem szegfűbors, 2 dl félédes fehérbor.
Elkészítése: A hússzeleteket enyhén kipotyoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, félretesszük, míg elkészül a pác. A páchoz a zöldségeket megtisztítjuk, ledaráljuk. A bort felforraljuk, beletesszük a zöldségeket, a fűszereket és kavargatva pár percig főzzük. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd a tálba rakott hússzeletekre töltjük. Letakarjuk és legalább 24 órán át hagyjuk érlelődni.




Sütéskor megfelelő méretű alufóliadarabokat simítunk az asztalra, két szelet pácból kiemelt húst fektetünk rá. Mikor minden hússzelet fóliára került, a pácot leszűrjük és a zöldségeket elosztjuk a húsokon. Becomagoljuk és már mehet is a grillrácsra. 10-15  perc alatt megsül, közben forgassük meg párszor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...