2021. január 10., vasárnap

Zöld tócsni

 A tócsnit mindenki szereti. Elkészítésével csak az jelenthet problémát, hogy olajban sütjük ki, ezt nem mindenki tartja egészségesnek. Nos, ők se kell lemondjanak erről a finomságról, hiszen elkészíthetjük sütőben is. Egy kicsit másabb lesz, de így is nagyon finom. Miután kisült, tetszés szerint darabolhatjuk, akár formára is szaggathatjuk.

Zöld tócsni 




Hozzávalók 2 személyre: 2közepes méretű burgonya, 2 szál sárgarépa, fél zsenge karalábé, 1 csokor zöldkapor, 2 evőkanál liszt 1 tojás, só.

Elkészítése:

1. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk.

2. A legnagyobb lyukú reszelőn mindent lereszelünk.

3. Megsózzuk, hagyjuk legalább egy órán át pihenni, majd kiszorítjuk belőle a vizet.

4. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, kaprot.

5. Alaposan összedolgozzuk.

6. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és magas hőfokon 35 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...