A pörkölt túrós csuszával szinte mindenki kedvence. Továbbgondolva született meg ez a fogás, ízében hasonlít, megjelenésében viszont eléggé más. De nagyon finom.
Paprikás
pulykamell túrós palacsintával
Hozzávalók 2
személyre: A húshoz: 25 dkg pulykamell, 1 evőkanál olaj, 1 fej hagyma, só, bor,
1 teáskanál pirosaprika, 1 evőkanál sűrített paradicsom. A palacsintához: 8 dkg
liszt, 1 tojás, csipetnyi só, 1 dl tej, 1 evőkanál olaj, 15 dkg krémtúró, 5 dkg
bacon, 1 mokkáskanál fokhagymapor.
Elkészítése: Az
olajat felforrósítjuk, megpároljuk benne a megtisztított, apróra vágott
hagymát. Ráfektetjük a vékony szeletekre vágott húst, a szeletek mindkét
oldalát 2 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, majd
felöntjük egy fél pohár vízzel. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is,
összekavarjuk. Fedő alatt, mérsékelt hőfokon puhára pároljuk. A palacsintához a
lisztet egy keverőpohárba mérjük, hozzáadjuk a tojást, sót és tejet, jól
kikavarjuk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsintatészta sűrűséget érjünk el.
Belekavarjuk az olajat is és forró serpenyőben 4 palacsintát sütünk. A bacont
apróra vágjuk és kisütjük majd kivesszük a zsírjából és félretesszük. A
visszamaradó zsírt a túróhoz adjuk, megsózzuk, fokhagymaport teszünk bele és
jól kikavarjuk. Megkenjük a túróval a palacsintákat. Megszórjuk a
szalonnapörccel és jó szorosan feltekerjük. Tekercsekre vágjuk a palacsintákat,
tányérra rakjuk, mellé tálaljuk a párolt húst is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése