2021. január 16., szombat

Paprikás pulykamell túrós palacsintával

 

A pörkölt túrós csuszával szinte mindenki kedvence. Továbbgondolva született meg ez a fogás, ízében hasonlít, megjelenésében viszont eléggé más. De nagyon finom.

Paprikás pulykamell túrós palacsintával



Hozzávalók 2 személyre: A húshoz: 25 dkg pulykamell, 1 evőkanál olaj, 1 fej hagyma, só, bor, 1 teáskanál pirosaprika, 1 evőkanál sűrített paradicsom. A palacsintához: 8 dkg liszt, 1 tojás, csipetnyi só, 1 dl tej, 1 evőkanál olaj, 15 dkg krémtúró, 5 dkg bacon, 1 mokkáskanál fokhagymapor.

Elkészítése: Az olajat felforrósítjuk, megpároljuk benne a megtisztított, apróra vágott hagymát. Ráfektetjük a vékony szeletekre vágott húst, a szeletek mindkét oldalát 2 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük egy fél pohár vízzel. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is, összekavarjuk. Fedő alatt, mérsékelt hőfokon puhára pároljuk. A palacsintához a lisztet egy keverőpohárba mérjük, hozzáadjuk a tojást, sót és tejet, jól kikavarjuk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsintatészta sűrűséget érjünk el. Belekavarjuk az olajat is és forró serpenyőben 4 palacsintát sütünk. A bacont apróra vágjuk és kisütjük majd kivesszük a zsírjából és félretesszük. A visszamaradó zsírt a túróhoz adjuk, megsózzuk, fokhagymaport teszünk bele és jól kikavarjuk. Megkenjük a túróval a palacsintákat. Megszórjuk a szalonnapörccel és jó szorosan feltekerjük. Tekercsekre vágjuk a palacsintákat, tányérra rakjuk, mellé tálaljuk a párolt húst is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...