Egy egyszerű, de tökéletes sült mindig örömet okoz, pláne akkor, ha hamarabb elkészül, mint a köret. Az már csak rajtunk múlik, hogy feledhetetlen legyen.
Rozmaringos sertésszűz
Hozzávalók 4
személyre: 80 dkg sertésszűz, 5 dkg vaj,
4 rozmaringág, 1 teáskanál só, 1 teáskanál
bors, 1 teáskanál pirospaprika.
Elkészítése: A
húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A sót, a borsot és a pirospaprikát egy
tálban összekeverjük, majd gazdagon megszórjuk a keverékkel a hússzeletek
mindkét oldalát. Egy jó nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd
belefektetjük a hússzeleteket, közéjük dobjuk a rozmaringágakat és gyakran
rázogatva a hússzeletek mindkét oldalát 2-3percig sütjük. Natúr burgonyával
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése