2021. január 12., kedd

Rozmaringos sertésszűz

 

Egy egyszerű, de tökéletes sült mindig örömet okoz, pláne akkor, ha hamarabb elkészül, mint a köret. Az már csak rajtunk múlik, hogy feledhetetlen legyen.

Rozmaringos sertésszűz



Hozzávalók 4 személyre: 80  dkg sertésszűz, 5 dkg vaj, 4 rozmaringág, 1 teáskanál  só, 1 teáskanál bors, 1 teáskanál pirospaprika.

Elkészítése: A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A sót, a borsot és a pirospaprikát egy tálban összekeverjük, majd gazdagon megszórjuk a keverékkel a hússzeletek mindkét oldalát. Egy jó nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd belefektetjük a hússzeleteket, közéjük dobjuk a rozmaringágakat és gyakran rázogatva a hússzeletek mindkét oldalát 2-3percig sütjük. Natúr burgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...