2021. január 13., szerda

Céklás tallér

 Még mindig cékla... ezúttal sülve, egy kicsit másképp gondolva.

Céklás tallér fűszeres túrókrémmel



Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg csicseriborsókonzerv, 2 közepes méretű cékla, 1 fej hagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 tojás, fél csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál szódabikarbóna, só, bors. A túrókrémhez: 10 dkg túró, 4 cikk fokhagyma, 2 evőkanál tejföl, 5 dkg füstölt lazac, pár darab szárított paradicsom.

Elkészítése: A csicseriborsót egy szűrőbe töltjük és alaposan lecsepegtetjük, majd késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet és apróra daráljuk. Egy tálba tesszük és beleütjük a tojást, hozzáadjuk a szódabikarbónát, az olajat és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. 20 perecre félretesszük. Evőkanállal egy sütőpapírral bélelt tepsibe adagoljuk, forró sütőben 200 fokon 30 perc alatt megsütjük. A túrókrémhez a túrót késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és kreémesre daráljuk. Megkóstoljuk, ha szükséges megsózzuk.

A kisült tallérokra halmozzuk a túrókrémet, céklaszeletekkel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...