Még mindig cékla... ezúttal sülve, egy kicsit másképp gondolva.
Céklás tallér fűszeres túrókrémmel
Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg csicseriborsókonzerv,
2 közepes méretű cékla, 1 fej hagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 tojás, fél csokor
petrezselyemzöld, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál szódabikarbóna, só, bors. A
túrókrémhez: 10 dkg túró, 4 cikk fokhagyma, 2 evőkanál tejföl, 5 dkg füstölt
lazac, pár darab szárított paradicsom.
Elkészítése: A csicseriborsót egy szűrőbe töltjük és
alaposan lecsepegtetjük, majd késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a hagymát,
fokhagymát, petrezselyemzöldet és apróra daráljuk. Egy tálba tesszük és
beleütjük a tojást, hozzáadjuk a szódabikarbónát, az olajat és ízlés szerint
sóval, borssal fűszerezzük. 20 perecre félretesszük. Evőkanállal egy
sütőpapírral bélelt tepsibe adagoljuk, forró sütőben 200 fokon 30 perc alatt
megsütjük. A túrókrémhez a túrót késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a többi
hozzávalót és kreémesre daráljuk. Megkóstoljuk, ha szükséges megsózzuk.
A kisült tallérokra halmozzuk a túrókrémet,
céklaszeletekkel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése