2021. január 14., csütörtök

Tepsis pulykacomb

 Nem nagyon rajongok a csirkehúsért, mert amit a boltban lehet venni sokszor finoman szólva is gyanús. Ezért ritkán eszünk szárnyashúst. Szerencsére rátaláltam a pulykahúsra, eddig nem csalódtam benne. Nagyon finom ételeket lehet belőle készíteni és nagyon kiadós.

Tepsis pulykacomb



Hozzávalók 2 személyre: 2 pulykacomb, 4 burgonya, 2 szál sárgarépa, 1 teáskanál só, fél teáskanál bors, fél teáskanál pirospaprika, 2 evőnanál olaj, 4 cikk fokhagyma, ételízesítő, zsír.

Eélászítése:  sót, borsot, pirospaprikát egy mélytányérba mérjük. Hozzáadjuk a nagyon apróra darabolt fokhagymát és az olajat, majd összekeverjük. A megmosott pulykacombot beletesszük a főszerkeverékbe és jól bekenjük vele, majd kizsírozott tepsibe tesszük. A krumplit mgehámozzuk, vastag hasábokra vágjuk, a sárgaréppát megtisztítjuk és feldaraboljuk majd a zöldségeket ahús köré rendezzük és megszórjuk ételízesítővel. Lefedjük alufóliával a tepsit és 200 fokon 50 percig sötjük. Levesszük a fóliát és 10percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a hús megpiruljon, közben meg is forgatjuk, hogy a combok minden oldala szép piros legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...