Nem nagyon rajongok a csirkehúsért, mert amit a boltban lehet venni sokszor finoman szólva is gyanús. Ezért ritkán eszünk szárnyashúst. Szerencsére rátaláltam a pulykahúsra, eddig nem csalódtam benne. Nagyon finom ételeket lehet belőle készíteni és nagyon kiadós.
Tepsis pulykacomb
Hozzávalók 2
személyre: 2 pulykacomb, 4 burgonya, 2 szál sárgarépa, 1 teáskanál só, fél
teáskanál bors, fél teáskanál pirospaprika, 2 evőnanál olaj, 4 cikk fokhagyma,
ételízesítő, zsír.
Eélászítése: sót, borsot, pirospaprikát egy mélytányérba
mérjük. Hozzáadjuk a nagyon apróra darabolt fokhagymát és az olajat, majd
összekeverjük. A megmosott pulykacombot beletesszük a főszerkeverékbe és jól
bekenjük vele, majd kizsírozott tepsibe tesszük. A krumplit mgehámozzuk, vastag
hasábokra vágjuk, a sárgaréppát megtisztítjuk és feldaraboljuk majd a
zöldségeket ahús köré rendezzük és megszórjuk ételízesítővel. Lefedjük
alufóliával a tepsit és 200 fokon 50 percig sötjük. Levesszük a fóliát és
10percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a hús megpiruljon, közben meg is
forgatjuk, hogy a combok minden oldala szép piros legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése