A csicsóka még mindig tarol nálunk. Az idő jó, ki lehet ásni, pillanatok alatt elkészíteni. Akár rakottas is lehet belőle, de fel kell készülni rá, hogy a csicsókaszeletek roppanósak maradnak egy kicsit. Csak annyira, amennyire kell...
Rakott csicsóka
Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg csicsóka, 10 dkg kolbász, 6 szelet bacon, 15 dkg reszelt sajt, 1 tojás, 1 dl tejföl, só.
Elkészítése: Egy hőálló edény aljára teszünk 3 szelet bacont. Erre jön egy rend megtisztított, felkarikázott csicsóka, pár karika kolbász, egy marék reszelt sajt, egy kevés tejföllel felvert, sóval ízesített tojás. Majd az egészet megismételjük, annyiszor, míg elfogynak a hozzávalók. A tetejére a másik három szelet bacon és reszelt sajt kerül. Forró sütőben 40 percig sütjük.
Krumplival is készíthetjük. Akkor a szeletekre vágott krumplit főzzük elő 8 percig sós vízben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése