2021. január 17., vasárnap

Sült zöldséges tésztasaláta

 Süssünk zöldségeket és készítsünk belőőlük finom salátát! Nagyjából ez lenne a kampányszövege ennek az ételnek, bár nemigen van szüksége korteskedésre. Az ötlet felmerülésétől a mosogatásig öröme okozott.

Sült zöldséges tésztasaláta



Hozzávalók 2 személyre: 20 dkg száraztészta, 10 dkg zeller, 10 dkg cékla, 10 dkg sárgarépa, olívaolaj, provancei fűszersó, 15 dkg tejföl, 10 dkg majonéz, 30 dkg szeletelt csirkemell, 5 dkg vaj, só, bors.

Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk a fűszersóval, egy másik darab sütőpapírral letakarjuk, majd forró sütőben 40 perc alatt megsütjük. A csirkemellszeleteket kicsit kipotyoljuk, majd egy serpenyőben, olaj nélkül hirtelen kisütjük. Tányérra szedjük, még forrón bekenjük vajjal, sóval, borssal ízesítjük, kockára vágjuk. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd salátástálba tesszük. Hozzáadjuk a kihűlt sült zöldségeket, a húst, a tejföllel kikavart majonézt és jól összeforgatjuk, óvatosan, hogy a dresszing mindenütt átjárja, de ne törjük össze az alapanyagokat. Tányérra halmozva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...