Valljuk be a krémlevesek nem tartoznak a férfiak kedvencei közé. De ez a változat az ő tetszésüket is elnyeri, hiszen tele van finom főtt, sült csülökkel, ráaadásul a csülök főzőlevével készül, alig 15 perc alatt.
Paradicsomkrémleves
csülökhússal – ettől a pasik sem paráznak!
Hozzávalók 2
szeméyre: 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 3 dl paradicsomlé, só, bors, 1
teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom, 2 cikk fokhagyma, 1 l csülökalaplé,
30 dkg főtt csülök.
Elkészítése: Az
olajat felforrósítjuk, majd beleszórjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk.
Felöntjük az alaplé felével, állandóan kevergetve krémesre forraljuk, majd
beleöntjük a paradicsomlevet, sóval, borssal, bazsalikommal, zúzott
fokhagymával íízesítjük és jól összeforraljuk. Közben nem feledkezünk meg a
gyakori kavargatásról, amihez vélszerű kézi habverőt használni. Tálaláskor a
tányér aljára halmozzuk az apróra darabolt húst, erre merjük rá a forró levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése