Ez komoly? Igen, nagyon! Ízében töltött káposzta, állagában leves. De nagyon finom.
Töltött káposzta
leves
Hozzávalók 2
személyre: 20 dkg friss káposzta, 20 dkg darált hús, 5 dkg rizs, 2 evőkanál
olaj, 1 kisebb fej hagyma, 1 paprika, 1 teáskanál pirospaprika, só, bors, 1
teáskanál szárított, morzsolt kapor és csombor, 1 tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 3 dl
paradicsomlé, tejföl.
Elkészítése: A
megtisztított hagymát nagyon apróra vágjuk és a felforrósított olajban
megpároljuk. Levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, majd egy fél pohár
vizet öntünk rá és visszatesszük a tűzhelyre. Amikor forr, hozzáadjuk a
megmosott, kicsumázott, apróra vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk, 10 percig
forraljuk. Beletesszük a megmosott rizst, hozzáöntünk még 1-2 dl vizet és addig
forraljuk, míg a víz szinte teljesen lefő róla. Levesszük a tűzről és
félretesszük, amíg kihűl. A darált húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a rizses
keveréket, 1 tojást, a zsemlemorzsát és jól összegyúrjuk, majd félretesszük.
A káposztát
legyaluljuk, bő vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, megsózzuk, hozzáöntjük
a paradicsomlevet, csomborral, kaporral ízesítjük, újraforraljuk. Közben a
húsos masszából diónyi gombócokat gyúrunk, amikor a leves forr szépen
belerakjuk őket. Mérsékelt hőfokon, nagyon kíméletesen 60 percig főzzük.
Ezalatt a gombócok és a káposzta is megpuhul. Tejföllel tálaljuk. Ízében
töltött képoszta, de sokkal kíméletesebb, könnyebben emészthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése