2021. január 18., hétfő

Töltött káposzta leves

 Ez komoly? Igen, nagyon! Ízében töltött káposzta, állagában leves. De nagyon finom.

Töltött káposzta leves



Hozzávalók 2 személyre: 20 dkg friss káposzta, 20 dkg darált hús, 5 dkg rizs, 2 evőkanál olaj, 1 kisebb fej hagyma, 1 paprika, 1 teáskanál pirospaprika, só, bors, 1 teáskanál szárított, morzsolt kapor és csombor,  1 tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 3 dl paradicsomlé, tejföl.

Elkészítése: A megtisztított hagymát nagyon apróra vágjuk és a felforrósított olajban megpároljuk. Levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, majd egy fél pohár vizet öntünk rá és visszatesszük a tűzhelyre. Amikor forr, hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott, apróra vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk, 10 percig forraljuk. Beletesszük a megmosott rizst, hozzáöntünk még 1-2 dl vizet és addig forraljuk, míg a víz szinte teljesen lefő róla. Levesszük a tűzről és félretesszük, amíg kihűl. A darált húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a rizses keveréket, 1 tojást, a zsemlemorzsát és jól összegyúrjuk, majd félretesszük.

A káposztát legyaluljuk, bő vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, megsózzuk, hozzáöntjük a paradicsomlevet, csomborral, kaporral ízesítjük, újraforraljuk. Közben a húsos masszából diónyi gombócokat gyúrunk, amikor a leves forr szépen belerakjuk őket. Mérsékelt hőfokon, nagyon kíméletesen 60 percig főzzük. Ezalatt a gombócok és a káposzta is megpuhul. Tejföllel tálaljuk. Ízében töltött képoszta, de sokkal kíméletesebb, könnyebben emészthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...