2019. augusztus 15., csütörtök

Tűzzünk el grillezni!

Grillezett palacsinta

Az étel nyílt lángon vagy faszénen sütése legalább olyan ősi, mint maga az emberiség. A legelső gasztronómiai remekek ezt a technikát alkalmazva születtek, hiszen, amint az ember megszelidítette a tüzet, azt is felfedezte, hogy a hús, tűzzel érintkezve remek illatot áraszt és sokkal finomabb. Tény, hogy napjainkban is beindul a nyálelválasztásunk, ha működő grill közelébe kerülünk és nyáron minden család készít valami tűzről pattant finomságot a kertben, vagy kirándulások alkalmával a szabadban.
Hogy ki mit pirít, pörköl, füstöl, családja válogatja és szinte mindenkinek van egy jól bevált saját receptje.  Érdemes azonban a jól bevált receptek mellé újakat is bevetni, ezek, ha nem másképp, de a meglepetés erejével biztosan sikert aratnak.


Hozzávalók 4 személyre: A palacsintához: 20 dkg liszt, 2 tojás, csipetnyi só, 0,5 dl tej, ásványvíz, 2 evőkanál olaj. A töltelékhez: 1 fej hagyma, 5 dkg vaj, 15 dkg csirkemell, só, bors, 10 dkg tejszínes krémsajt, 1 csokor petrezselyemzöld. Továbbá: 4 nagyobb körte.
Elkészítése: A lisztet összekeverjük a sóval, tojásokkal és a tejjel, majd felengedjük annyi ásványvízzel, hogy sűrű palacsintamasszát nyerjünk. Végül belekeverjük a masszába az olajat is.Világos palacsintákat sütünk.
A vajat egy lábasban felolvasztjuk, megfuttatjuk benne a megtisztított, apróra vágott hagymát, majd beletesszük a kisebb kockákra vágott húst és megpirítjuk.Levesszük a tűzről, apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal ízesítjük és beletesszük a krémsajtot is, majd jó alaposan összekeverjük.
A masszával megtöltjük a palacsintákat, téglalap alakúra hajtogatjuk. Grillrácson éppen annyira sütjük, hogy egy kicsit átmelegedjen a töltelék és bordázott legyen. Mellétesszük a felszeletelt körtét is a grillre és vele együtt tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...