2019. augusztus 29., csütörtök

Tökmagolajos ciabatta



Amikor kenyeret keresünk nem érjük be csak a legfinomabbal. Ha magunk szeretnénk sütni érdemes ezzel az olasz kenyérfélével próbálkozni. Az igaz, hogy végtelen türelem és némi ügyesség kell hozzá, de megéri. Szendvicsnek kitűnő!

Tökmagolajos ciabatta 


Hozzávalók: 50 dkg kenyérliszt, 1 zacskó instant élesztő, 1 teáskanál só, 4 dl víz, 4 evőkanál tökmagolaj, 1 evőkanál olaj.
Elkészítése:
1. Egy tálban összevegyítjük a lisztet a sóval és az élesztővel.
2. Hozzáadjuk a vizet és a tökmagolajat és egy habverő segítségével jól összekavarjuk.
3. A tejföl vastagságú tésztát kiolajozott kelesztőtálba töltjük és nedves konyharuhával letakarva 12 órán át hűvös helyen, akár hűtőben is, kelesztjük.
4. A megkelt tésztát gazdagon belisztezett deszkára borítjuk.
5. A tetejét is megszórjuk liszttel majd gyors mozdulatokkal többször áthajtogatjuk: balról jobbra, fentről lefelé, jobbról balra, lentről felfelé. Nem kell nyújtani, magától szétfolyik újra. Közben vigyázzunk, hogy a deszka gazdagon legyen belisztezve.
6. Az áthajtogatott tésztát kettőbe vágjuk, megcsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Forró sütőben 25 percig sütjük.  Sütőbe egy tálban vizet teszünk, hogy a tészta gőzben süljön. Amikor elkészült letakarva hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...