2019. augusztus 20., kedd

Csirkés tortillaszendvics- ha megmarad pár cafat nyers csirkemell


Csirkés tortillaszendvics- ha megmarad pár cafat nyers csirkemell

A szíve mélyén mindenki rajong a könnyen elfogyasztható fogd és vidd ételekért, melyeket könnyen megvásárolhatunk az utcán és célunk felé haladva meg is ehetünk. Néha otthon is szükség van gyors, egyszerűen kezelhető megoldásokra.  A jó hír az, hogy még a maradékokat is felhasználhatjuk ezekhez és egy merészen összeállított salátával megágyazva az eledelnek, nem csupán laktató, de egészséges finomságokat is alkothatunk, pillanatok alatt.  Nincs olyan háztartás, ahol ne árválkodna a hűtőben pár falás előző napról megmaradt sült, vagy más húsféle, amiből már nem tudjuk az egész családot jóllakatni. Miért ne kerülhetnének ezek a falatok egy vagy akár több remekbe szabott szendvicsbe? És aztán jöhet a fogd és vidd rész, hiszen a lakásban bárhol elfogyaszthatjuk a szendvicsünket, akár a tévé előtt, vagy a teraszon, netalán a kertben. Jól hangzik, ugye?




Hozzávalók 2 szendvicshez: 15 dkg csirkemell, 10 dkg gyalult káposzta, 1 sárgarépa, 1 paradicsom, 2 evőkanál majonéz, pár csepp olaj, só, 2 tortillalap.
Elkészítése: A csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 15 perc alatt forró sütőben megsütjük. Ezalatt a káposztát összekeverjük a megtisztított, lereszelt sárgarépával, a szelletekre vágott paradicsommal és a majonézzel. Amikor kész a csirkehús, kivesszük a tepsiből, kisebb tálba tesszük, pár csepp olajjal meglocsoljuk, megsózzuk és jól összerázzuk.
A tortillalapot felmelegítjük, belehalmozunk a közepébe egy jó adagot a salátából, rátesszük a húst, az egyik oldalát ráhajtjuk és jó szorosan feltekerjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...