2019. augusztus 21., szerda

Gombás rizspuffancs


Gombás rizspuffancs

Ezt az ételt bármilyen maradék rizottóból vagy rizses köretből elkészíthetjük, ha éppen előfordul ilyesmi a háznál.



Hozzávalók 2 személyre: 15 dkg rizs,3 dl félédes fehérbor, 20 dkg csiperke, só, csipetnyi szárított, morzsolt kakukkfű, 0,5 dl olaj, 1 tojás, 2 cikk fokhagyma, 3 evőkanál zsemlemorzsa, olaj a sütéshez, színes zöldségek a díszítéshez.
Elkészítése: A 0,5 dl olajat egy lábasban felhevítjük, beleszórjuk a rizst, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a borral, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megsózzuk, kakukkfűvel ízesítjük és fedő alatt, mérsékelt lángon 25 perc alatt puhára főzzük. levesszük a tűzhelyről, hagyjuk kihűlni. Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymát, jól összedolgozzuk.
Egy serpenyőben a sütéshez jó bőben olajat hevítünk. A forró olajba a rizses masszából evőkanállal halmokat szaggatunk, majd pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, jól lecsepegtetjük az olajat. Színes zöldségekkel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fokhagymás cukkinikrém

A fokhagyma gyakori vendég magyaros ételeinkben. Leginkább nyersen kerül a fövő ételbe, belesimulva az ízharmóniába vagy kiegészítve azt...