2019. augusztus 17., szombat


Lencsemártás

A lencse ritkán látott vendég a konyhában, pedig nagyon finom. Leginkább a szilveszteri partik alkalmával találkozunk vele, mert a hagyomány szerint a lencse bőséget hoz az új évben. Nyáron is lehet lencsét enni, készülhet belőle akár nagyon finom mártás is.


Hozzávalók 2 személyre: 1 szál sárgarépa, 1 füstölt hús ízesítésű leveskocka, 10 dkg konzerv lencse, 1 dl tejszín.
Elkészítése: A sárgarépát megtisztítjuk, felkockázzuk és annyi vízzel, amennyi jól ellepi, a leveskocka társaságában feltesszük főni, addig főzzük, míg megpuhul. Hozzáadjuk a lencsét, felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Belecsorgatjuk a tejszínt és habverővel állandóan kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik.
Zöldséges párolt rizzsel és fasírttal kínáltam. Nagyon bejött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...