2015. június 25., csütörtök

Salátakrémleves

Gyermekkori ellenségeim közé tartozik a salátaleves. A családi legendárium mai napig számon tartja harcias összecsapásainkat. Magyarán: utálom és kész. Most viszont rendeződni látszik köztünk a viszon. Nem az ízével van ugyanis problémám, hanem az állagával. A lében úszkáló salátadarabokkal. Kicsit megvariáltam és tessék! Új kedvenc született.

Salátakrémleves






Hozzávalók 4 személyre: 12 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 20 dkg krumpli, 20 dkg saláta, só, 2 dl tejszín.
Elkészítése:
1. A szalonnát bőrével együtt kockára vágjuk.
2. Egy lábasban felolvasztjuk az apróra vágott szalonnát, majd szűrőkanállal kiszedjük.
3. A visszamaradó zsírban megpirítjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát.
4. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, majd a hagymához adjuk és annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, megsózzuk. Addig főzzük, amíg megpuhul.
5. A salátát feldaraboljuk és hozzáadjuk a krumplihoz. Ismét annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi és 10 percig főzzük. 
6. Levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzre, felfőzzük. Ha szükséges utánasózunk, ha túl vastagnak tűnne még felengedjük a megfelelő mennyiségű vízzel.

A sült szalonnával megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...