2015. június 20., szombat

Sárgadinnyés brokkoli gratin

Nagyon szeretem a sárgadinnyét. Szeretem a sütőben párolt, vagy összesütött zöldségeket is. A kettő együtt is igazi élmény!

Sárgadinnyés brokkoli gratin


Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes métretű sárgadinnya, 80 dkg brokkoli, 80 dkg krumpli, 40 dkg sárgarépa, 2 cikk fokhagyma, 3 babérlevél, 8 dkg reszelt sajt, só, bors, kevés vaj, 3 dkg liszt, 2 tojás,2 dl tejszín,  csipetnyi őrölt bors.

Elkészítése: A rózsáira szedett, megmosott brokkolit forrásban lévő, enyhén sós vízben a fokhagymával és a babérlevéllel 5 percig főzzük, majd szűrőkanállal hideg vízbe szedjük és leszűrjük. A meghámozott, felkarikázott burgonyát és a megtisztított sárgarépát sós vízben 15 percig főzzük, leszűrjük. A brokkolit, a burgonyát és a sárgarépát salátástálba tesszük. A lisztet simára kavarjuk a tojásokkal, fokozatosan adagolva beledolgozzuk a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a zöldségekhez és óvatosan összeforgatjuk. A zöldséges egyveleget kivajazott kis tűzálló tálakba adagoljuk, reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben 25 perc alatt megsütjük.A dinnyét meghámozzuk,belsejét kikaparjuk,  felszeleteljük. A kisült gratint tálra borítjuk, a dinnyeszeleteket ráhalmozzuk, így tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...