2015. június 23., kedd

Spenótos szűzpecsenye


A spenótot többnyire főzelékként fogyasztjuk, esetleg sós sütemények töltelékeként jöhet szóba. Pedig kimondottan finom húsfélék kiegészítőjeként is, ha okosan keverjük az ízeket, különleges élménnyel ajándékozhatjuk meg magunkat.


Spenótos szűzpecsenye

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg sertésszűz, 1 fej hagyma, 25 dkg spenót, 5 dkg vaj, 8 cikk fokhagyma, 1 fej saláta, 2 evőkanál hántolt napraforgómag, 10 dkg mozzarella, 1 evőkanál tökmagolaj, 2 evőkanál olaj, só, bors.

Elkészítése: A húst két ujjnyi szeletekre vágjuk. Forró serpenyőben, olaj nélkül a szeletek mindkét oldalát pirosra sütjük. Amikor kész, megkenjük vajjal, jól megszórjuk a megtisztított, karikára vágott fokhagymával. Megfordítjuk a szeleteket és a másik oldalon is így járunk el. Az olajat felforrósítjuk, megdinszteljük benne a megtisztított, apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított, leforrázott spenótot is, jól összesütjük. Megsózzuk. A hússzeleteket  4 tálra szedjük, vastagon megkenjük spenóttal és egy mozzarellaszelettel befedjük. A fejessalátát apróra tépkedjük, rászórjuk a napraforgómagot és meglocsoljuk a tökmagolajjal. A hússzeletek köré rendezzük és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...