2015. június 24., szerda

Sütőben sült hagymasaláta


A hagyma bármikor épes önálló fogásban is megállni a helyét. Ha egy kis képzelőerőt viszünk a főzésbe érdekes fogások születhetnek. Ilyen ez  a hagymasaláta is, mely az olajban sült ropogós hagymakarikákra emlékeztet, de édes-savanyú ízeivel meglepően jól kíséri a sült húsokat.

Sütőben sült hagymasaláta



Hozzávalók 4 személyre: 4 közepes méretű hagyma, 1 evőkanál olívaolaj, csipetnyi só, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál szezámmag.
Elkészítése:
1. A hagymát meghámozzuk és karikára vágjuk.
2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, belefektetjük a hagymakarikákat. Megsózzuk, meglocsoljuk olajjal. 
3. Forró sütőben 30 perc alatt megsütjük.
4. Amikor a hagyma már puha, a szeleteket karikákra szedjük.

5. A mézet, ecetet, szójaszószt és szezámmagot habverő segítségével jól összekeverjük, majd a hagymakarikákra öntjük és  összerázzuk. A hagymasalátát sült hús mellé kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...