2015. június 28., vasárnap

Sajtos-sonkás nudli

Sajtos-sonkás nudli


Hozzávalók (4 személyre): 1 adag alaprecept szerint készült nudli, 4 evőkanál liszt, 10 dkg vaj, 2 dl tejszín, 12 dkg reszelt sajt, 12 dkg sonka.

Elkészítése: A vajat egy nagyobb lábasban felolvasztjuk, megpirítjuk rajta kissé a lisztet, majd felöntjük a tejszínnel és habverővel állandóan kavargatva besűrítjük. Ha túl sűrűnek éreznénk, adunk még hozzá tejszínt. Amikor elértük a mártás állagot, hozzáadjuk a reszelt sajtot, addig kavargatjuk, amíg elolvad, végül hozzáadjuk egy kevés kivételéve a vékony csíkokra darabolt sonkát is. A lobogó sós vízben kifőtt nudlit ebbe a sonkás mártásba szedjük szűrőkanállal, majd jól összerázogatjuk. A félretett sonkacsíkokkal díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...