2015. június 19., péntek

Barackos palacsintasaláta

A palacsinta még mindig nagy sztár minálunk. Szinte naponta sül, bár én nem szeretem, főleg az édes krémekkel vagy lekvárral töltött változatot. Ha valami finomság kerül rá, akkor viszont bármikor vevő vagyok.
Barackos palacsintasaláta

Hozzávalók 4 személyre:  4 nektarin vagy barack, 8 evőkanál liszt, 1 tojás, 1 dl tej, 2 evőkanál olaj, csipetnyi só, 1 evőkanál bazsalikompesto, 25 dkg gépsonka.

Elkészítése: A lisztet keverőpohárba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a tejet, pici sót és simára kavarjuk. Annyi ásványvízzel engedjük fel, hogy megfelelő sűrűségű palacsintatésztát kapjunk. Hozzáadjuk az olajat is, jól összekavarjuk és 4 palacsintát sütünk. A palacsintákat egyenként feltekerjük, éles késsel vékony csíkokra vágjuk. A sonkát is vékony csíkokra metéljük, majd a palacsintával együtt salátástálva tesszük, jól összerázzuk. Hozzákeverjük a bazsalikompestot is. Tányérokra osztjuk és a megmosott, felszeletelt barackkal díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...