2015. június 18., csütörtök

Körtés, fűszeres túrókrém

 Gyümölcsöt sósan? Miért ne? Arra gondoltam egyszer ki lehet próbálni. Hogy őszinte legyek, nem bántam meg.


Körtés, fűszeres túrókrém


Hozzávalók 4 személyre: 2 közepes méretű körte, 25 dkg túró, csipetnyi só,2 evőkanál tejföl,  1 mokkáskanál szárított kakukkfű, 1 mokkáskanál szárított, morzsolt csombor, csipetnyi őrölt bors, 2 evőkanál hántolt napraforgómag, 2 teljes kiőrlésű lisztből készül bagett. A dísztéshez: kevés napraforgómag, vörös bors.

Elkészítése: A túrót keverőtálba tesszük, kikavarjuk a fűszerekkel, a sóval ás a tejföllel. A körtét megmossuk, kettőbe vágjuk, eltávoltjuk a magházát, majd apróra vágjuk. A napraforgómaggal együtt a főszeres túróhoz adjuk, jól összekavarjuk. A bagetteket ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, ráhalmozzuk a túrókrémet és napraforgómaggal, frissen őrölt vörös borssal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...