2015. június 29., hétfő

Vargányás nudli

Vargányás nudli


Hozzávalók (4 személyre): 1 adag alaprecept szerint készült nudli, 10 dkg szárított vargánya, 1 teáskanál kakukkfű, só, 10 dkg vaj.
Elkészítése: A nudlit lobogó sós vízben kifőzzük, majd a felolvasztott vajba szedjük és jól összerázzuk. Lefedjük és melegen tartjuk. A szárított vargányár leforrázzuk 1 dl vízzel, hagyjuk pár percig állni. A nudli egyharmadát keverőgépbe tesszük, hozzáadjuk a leszűrt vargányát, a kakukkfüvet, majd a gombáról visszamaradt vizet folyamatosan adagolva krémesre daráljuk. A gombakrémet a nudlira kanalazzuk és alaposan összerázzuk. Melegen tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...