2013. augusztus 6., kedd

Gombás csülök

Néha beszippant az élet, nincs idő a gondolatokat írásban rendezni. Az elmúlt másfél hónapban gondolatban rengeteg bejegyzést megfogalmaztam, de nem jutottam el odáig, hogy be is gépeljem, bár a munkaeszközzé átvedlett laptopom billentyűit mindennap püföltem... Ez a baj a dolgokkal: elkezded élvezettel, aztán a fejedre nőnek és uralkodnak rajtad. Ha pedig uralkodásról van szó, jobb szeretem, ha személyek uralkodnak rajtam, mint a munka, a személyekkel legalább lehet veszekedni, megmondhatom nekik a magamét. Na most ennyi elég lesz, mert még ki kell derítenem, mit jelent, ha malaccal álmodik az ember.


Gombás csülök


Hozzávalók 4 személyre: 1 szép szelet sertéscsülök, 3 dl sör, 25 dkg csiperke, 1 evőkanál zsír, 1 fej hagyma, 1 teáskanál só, 1 teáskanál bors, 1 teáskanál pirospaprika, 5 cikk fokhagyma.

Elkészítése: A  sót, a borsot és a pirospaprikát összekeverjük egy tálkában, majd alaposan bedörzsöljük vele a csülökszeletet. Beletesszük a húst egy tálba és ráöntünk 2 dl sört. Legalább két órán át hagyjuk állni. Kiemeljük a csülköt a tálból, kizsírozott tűzálló tálba tesszük, mellészórjuk a szeletekre vágott hagymát, felöntjük a megmaradt sörrel . A tálat alufóliával lefedjük, betesszük a sütőbe, közepes hőfokon másfél órán át pároljuk. Ekkor mellészórjuk a megmosott, kettévágott gombát és újabb 20 percig pároljuk.

1 megjegyzés:

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...