2013. augusztus 22., csütörtök

Sajtos, kolbászos töltött krumpli

Bizony megesik, hogy az egyszerű a nagyszerű. Ezzel az étellel kapcsolatosan is ez volt az első gondolatom, miután elkészült és megkóstoltam. Le is vett a lábamról azonnal.

Sajtos, kolbászos  töltött krumpli


Hozzávalók 4 személyre: 8 közepes méretű krumpli, 10 dkg vaj, 2 tojássárgája, 2 evőkanál rezselt sajt, 10 dkg füstölt kolbász, csipetnyi só.

Elkészítése: a krumplikat alaposan megmossuk és a sütőben héjában megsütjük. Amikor megsültek, a tetejüket levágjuk és egy kanál segítségével a belsejüket kikaparjuk.  A kikapart krumplit még forrón egy evőkanál vajjal kikavarjuk és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, 1 evőkanál reszelt sajtot, végül az apróra vágott kolbászt, megsózzuk, összekavarjuk. A keveréket visszatöltjük a kikapart krumplihéjba, tepsibe rakjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Csirkehúsos karfiol

Ilyenkor nyáron van szezonja a frissen roppanós karfiolnak, ami tulajdonképpen egy tökéletes szépségű, ízével is örömet adó virág. Én nagy...