Rakott padlizsán

A padlizsánt leginkább paradicsomos szószokkal készítve ismerjük. Érdemes új ízeket is keresni. Erre csodálatos lehetőség ez a tejszínes-fokhagymás változat, melyet a hozzáadott petrezselyemzöld színében is érdekessé tesz.

Rakott padlizsán



Hozzávalók 4 személyre: 2 közepes méretű padlizsán, 2 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld, 4 cikk fokhagyma, 1 fej hagyma, 20 dkg sertéscomb, 2 evőkanál olaj, 5 dkg vaj,1 evőkanál liszt, 1 evőkanál reszelt sajt,  só, bors.

Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a felforrósított olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, majd megsózzuk, borssal ízesítjük és puhára sütjük. A padlizsán hosszában vékony szeletekre vágjuk lesózzuk és fél órán át hagyjuk állni. Leöblítjük, szárazra töröljük és egy olaj nlküli serpenyőben hirtelen átsütjük. Egy tűzálló tál aljára morzsoljuk a vajat, kirakjuk padlizsánnal, teszünk rá a sült húsból majd addig folytatjuk a rétegezést, míg a hozzávalók elfogynak. A ttejére padlizsán kerüljön. A tejszínt, fokhagymát és a petrezselyemzöld kétharmadát turmixpohárba tesszük, alaposan összeturmixoljuk. Belekeverjük a lisztet is, majd a rakott padlizsánra töltjük. Forró sütőbe toljuk és 35 percig sütjük. Apróra vágott petrezselyemmel és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Megjegyzések

  1. Bizony nagyon finom volt. De mivel csak ketten vagyunk, maradt egy kicsi belőle. Azt ledaráltam, hát padlizsánkrémnek nekem még jobban bejött.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fokhagymás cukkinikrém

Erdélyi meggyleves

Krumplifánk