2013. augusztus 17., szombat

Tejszínes gomba


Imádnivalóan zamatos ez az étel. Nekem nagyon bejött, jó sokáig próbálgattam az ízesítést, aztán rájöttem, hogy a fokhagyma teszi fel rá a koronát.


Tejszínes gomba


Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg csiperkegomba, 10 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 1 evőkanál szárított petrezselyemzöld, só, bors, 3 cikk fokhagyma.

Elkészítése: A gombát megmossuk, majd kettőbe vágjuk. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, mérsékeljük a lángot, beletesszük a gombát és fedő alatt, mérsékelt lángon 20 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük a liszttel, felöntjük a tejszínnel és állandóan kavargatva besúrítjük. Zúzott fokhagymával és petrezselyemzölddel ízesítjük, jól összerotyogtatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...