2013. augusztus 7., szerda

Almamártás


Vannak ételek, melyeket gyerekkoromban nem ettem volna meg semmi pénzért, most meg kimondottan vágyom rájuk. Megjött az eszem? Ilyen az almamártás is.


Almamártás



Az almamártás az egyik nagy klasszikus mártásunk. Többféleképpen készíthető, az alábbiakban egy több száz éves, hagyományos változatot mutatunk be.
Hozzávalók 4 személyre: 2 dl húsleves,  2 közepes méretű alma, két szelet veknikenyér, só, csipetnyi őrölt fahéj.
Elkészítése: A húslevest egy lábasba töltjük, beledaraboljuk a kenyeret, felforraljuk. Beletesszük a megtisztított, vékony szeletekre vágott almát, puhára főzzük. Levesszük a tűzről és összeturmixoljuk. Újra felforraljuk, ha szükséges megsózzuk,  őrölt fahéjjal ízesítjük.

Megjegyzés: Kitűnő kísérője a főtt , fehér húsoknak. Akár hidegen is élvezhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...