2013. augusztus 15., csütörtök

Sonkás, gombás sült töltött paprika

Három nyári munkanap után paprikás hangulatban. De ez egy jó paprikás hangulat.

Sonkás, gombás sült töltött paprika


Hozzávalók: 50 dkg gomba, 15 dkg baromfisonka, 4 tölteni való paprika, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál reszelt sajt, 1 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 10 dkg vaj, 1 evőkanál olaj, só, bors.
Elkészítése: A gombát megmossuk és felszeleteljük. Egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a gombát és fedő alatt puhára pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük. Egyharmadát kivesszük, a többire rászórunk 1 evőkanál lisztet, felöntjük a tejszínnel és behabarjuk.

A félretett gombához hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt sonkát és a reszelt sajtot, valamint a tejfölt. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, a belső ereket is kivágjuk, majd a masszával megtöltjük. Olajjal kikent tűzálló tálban addig sütjük, amíg a töltelék piros lesz. A töltött paprikákat a tejszínes gombával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...