2013. augusztus 9., péntek

Nyári paradicsommártás


Még mindig mártás. Nagyon belejöttem... Ez egy igazi ízélmény.

Nyári paradicsommártás


Hozzávalók 4 személyre: 4 paradicsom, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, csipetnyi só, 1 teáskanál szárított bazsalikom, 1 teáskanál cukor.
Elkészítése: Egy lábasban vizet forralunk. Amikor forr, belemártjuk a paradicsomokat és lehúzzuk a héjukat. Ezután kisebb kockákra vágjuk, rászórjuk a sót és a bazsalikomot, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepjee és lassú tűzön puhára főzzük. Levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, majd egy sűrű szűrőn is átszűrjük. Az olajat felhevítjük, megpirítjuk benne a lisztet, hozzáadjuk a paradicsommasszát, simára kavaqrjuk és besűrítjük. Ha szükséges még adunk hozzá egy kevés vizet. Megkóstoljuk, ha szükségesnek érezzük cukorral ízesítjük.

Megjegyzés. Kitűnő kísérője a főtt marhahúsnak, köretként tört krumplit kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...