2011. május 12., csütörtök

Tojáslepény sajtos kolbásszal


Még mindig van sajtos kolbászos recept. De megnyugtatok mindenkit a sajtos kolbász elfogyott. Egyelőre.
Múltkor nagyon le voltunk égve, ami nem újdonság, mióta az állam elvette a fizetésem negyedét. Pénz híján az egyetlen amiről le tudunk mondani a kaja. Ez azt jelenti, hogy nem megyünk szupermarketbe, a kamrából eszünk, mert ott mindig van zakuszka, szalonna, konzervek (gyűjtöm a konzerveket, mert szisztematikusan készülök a nagy krízisre, ami bármikor beköszönthet, a dolog úgy néz ki, hogy amikor van pénz elköltöm konzervre, amit megeszünk, amikor nincs pénz...dolog megoldva), tojást is mindig kell otthon tartani, mert a gyermekünk nagy tojásrajongó, he megfenyegetjük, hogy nem kap csokit, mert nem evett komoly ételt, azonnal tojást követel.
Az sem mellékes, hogy az egyik legkézenfekvőbb étel, ha nagyon sürget az idő a rántotta, illetve a tojásból készült többi finomság. A helyzet az, hogy van élet a rántottán túl. Ott van például az omlett és kicsit parasztosabb változata a lepény. Egészen tápláló étel, főleg, ha tojáson kívül egy kis tápláló állati fehérjét is belecsempészünk. Erre kiválóan alkalmas a sajtos kolbász.

Tojáslepény sajtos kolbásszal

A sajtos kolbászt felkarikázzuk és teflon serpenyőben olaj nélkül kicsit megpirítjuk. A tojásokat, lehet bármennyi, felverjük, hozzákeverünk három tojásonként egy evőkanál lisztet, három evőkanál tejet, ízesítjük sóval, borssal és az egész löttyöt rátöltjük a megpirult kolbászra. Lassú tűzön sütjük, óvatosan megfordítjuk és a lepény másik felét is megsütjük.
Friss zöldségsalátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...