2011. május 27., péntek
Rakott cukkini
Cukkiniből jól bevásároltam, így kicsit megsűrűsödött asztalunkon a cukkiniforgalom. De cseppet sem bánjuk, mert ebben a melegben a könnyű zöldséges vacsorák nagyon jól esnek. Nálunk ugyanis nincs ebéd, csak hétvégén. A hét többi napján a városban eszünk (az igaz, hogy szendvicset), este van mire hazaérünk, így marad a vacsora, amit igyekszünk az időpontnak és az étvágynak is alárendelni.
A cukkini tökéletes választás.
Rakott cukkinimhoz néhány régebbi elképzelést is társítottam, így született meg ez az étel.
Rakott cukkini
4 zsenge cukkinit vékony karikákra vágtam és teflonserpenyőben a karikák mindkét oldalát egy kicsit megpirítottam Azért választottam a teflonserpenyőt, hogy ne legyen szükség olajra vagy más zsiradékra.
Egy lábas aljára vajdarabkákat szórtam, erre egy réteg cukkinit, majd felkarikázott baromfivirslit. Újabb réteg cukkini, virsli, a tetejére még pár vajdarabka.
Végül az egészet leöntöttem a következő keverékkel: 2 evőkanál tejföl, 1 tojás, 1 evőkanál mustár, só, ételízesítő, mindezt egy habverővel jól összedolgoztam.
Forró sütőben addig sütöttem, míg a teteje szépen megpirult.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...
-
A fokhagyma gyakori vendég magyaros ételeinkben. Leginkább nyersen kerül a fövő ételbe, belesimulva az ízharmóniába vagy kiegészítve azt...
-
Nagyon szeretek fánkot sütni. Lenyűgöz, ahogy a tészta megkel, majd a forró olajban dagadtra duzzadnak a fánkok. Igazi ünnepnap az, amikor f...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése