2011. május 1., vasárnap

Rakott krumpli sajtos kolbásszal


Mi a sajtos kolbász? Hát... Az úgy volt, hogy a ház ura munkaidőben egy bizonyos rádióadót hallgat, amelynek a műsorán rendszeresen nyomták a reklámot, hogy mi lesz ma ebédre drágám, sajtos kolbász rakott káposztával. Már egészen bele volt bolondulva a kívánásba, de a mi városunkban nem lehetett kapni a sajtos kolbászt. Bárhova utaztunk, azt vadásztuk. Aztán kiderült, hogy Sepsiszentgyörgy a sajtos kolbász hazája és lakik ott egy unokatesó, aki küldött nekünk két kilót. Minden formában megkóstoltuk, persze először rakott káposztával. Az unokatesó nemrég meglátogatott. Vajon mit hozott ajándékba? Na, mit? Hát persze, hogy sajtos kolbászt és persze, hogy kezdetét vette a kísérletezés.
Rakott krumpli sajtos kolbásszal

1. Beáztatjuk a római tálat
2. Meghámozzuk a krumplit és karikára vágjuk
3. Feldaraboljuk a sajtos kolbászt
4. Néhány kocka vajat teszünk a római tál aljára, majd egy sor krumpli, egy sor kolbász egy hintés ételízesítő következik. Az első rend után ismét vajkockák és a többi, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére krumpli kerül.
5. Rátesszük a tál fedelét és harminc percig fedő alatt pároljuk.
6. Két tojást felverünk, adunk hozzá három evőkanál tejfölt vagy joghurtot. Rátöltjük a megpárolt krumplira és lapsajttal vagy reszelt sajttal beborítjuk.
7. Újabb negyed órát sütjük, ezúttal a fedele nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...