2017. május 7., vasárnap

Borsós lepény

Borsós lepény 

A zöldborsó egyike a legkedveltebb kora nyári zöldségeknek, hiszen édeskés íze szinte minden ételben kellemes élményt nyújt. Kerülhet levesbe, főzelékbe, de akár egy pillanatok alatt elkészíthető lepénybe is, amihez sem nagy főzési tudomány sem pedig sok hozzávaló nem szükséges. Érdemes kipróbálni!


Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt, 13 dkg vaj, 1 tojás, csipetnyi só, 2 evőkanál hideg víz. A töltelékhez: 20 dkg juhtúró, 25 dkg előfőzött zöldborsó, 1 dl tejföl, 2 tojás, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 hagyma, só, bors.
Elkészítése: A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, hozzámorzsoljuk a vajat, beleütjük a tojást és a hideg víz hozzáadásával sima tésztát gyúrunk belőle. Fóliába csomagoljuk és 1 órán át a hűtőszekrényben pihentetjük.
A tojásokat felverjük, beletesszük a megtisztított, apróra vágott hagymát, a juhtúrót, a tejfölt és a keményítőt. Végül beleforgatjuk a leszűrt, lecsepegtetett borsót is, kevés sót és borsot adunk hozzá.

A tésztát kerekre nyújtjuk, kivajazott lepénysütőbe simítjuk, úgy, hogy a tészta az oldalát is belepje. Beletöltjük a tölteléket, forró sütőben 45 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...