2017. május 17., szerda

Kavart túrós-meggyes

Kavart túrós-meggyes


Egy jó süti megkoronázhatja a napot, főleg akkor, ha igazán finom. Miért ne lehetne könnyen elkészíthető is? A kavart sütemények esetében ez messzemenően igaz. Ezért szeretem őket. Pikk-pakk kész vannak és a családom is örömmel fogadja őket.


Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 6 db tojás, 2 dl tejföl, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 1 db citrom reszelt héja,15 dkg kimagozott meggy, 15 dkg alma, 1 csipet só, porcukor.

Elkészítése: A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, beletesszük a villával áttört túrót és a tejfölt is, simára kavarjuk. Folyamatosan adagolva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, jól összedolgozzuk, majd beletesszük a sót, a reszelt citromhéjat és a kimagozott meggyet is. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk a megmosott, felszeletelt almával. 35-40 perc alatt pirosra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...