2017. május 10., szerda

Újhagymás krémleves

Újhagymás krémleves


Ilyenkor tavasszal szinte vonzanak a zöldek, szemünk örömmel issza minden árnyalatát. Miért ne kerülhetne egy kicsi belőle a tányérunkba is? Nem, nem az agyonnyűtt salátára gondolok, hanem egy zamatos, pillanatok alatt elkészíthető zamatos krémlevesre. Nem kell hozzá más csak egy marék újhagyma, meg egy kevés izgalmasra füstölt sajt. Nos, ki tart velem?


Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg krumpli, 5 szál zsenge újhagyma, 10 dkg füstölt sajt, 1 teáskanál ételízesítő.

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk és kicsivel több vízben, mint amennyi ellepi, feltesszük főni, ételízesítővel ízesítjük. hozzáadjuk az újhagyma fehér részét is, majd puhára főzzük. Amikor kész van, beletesszük a hagyma zöld részét, addig főzzük még, míg kicsit megpuhul, majd botmixerrel pürésítjük. Felforraljuk és belemorzsoljuk majdnem az összes sajtot, kicsit félreteszünk a tálaláshoz, addig kavargatjuk, míg a sajt beleolvad. Forrón tálaljuk, reszelt sajttal és apróra vágott zöld hagymaszárral díszítve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...