2016. június 30., csütörtök

Hurrá! Grill!

Ha a grill kifejezést halljuk, hajlamosak vagyunk azonnal húsra asszociálni, hiszen mi finomabb van a világon, mint egy jó szaftos roston sült hússzelet? Pedig van még számos finomság, ami felkerülhet az izzó parázson trónoló rácsra. Lehet próbálkozni például sajttal is. Én nagyon szeretem a rántott sajtot, a grillezett változat is elnyerte a szívemet. Arra kell vigyázni, hogy jó kemény sajtot válasszunk, ami nem tál omlós, hogy bele tudjuk szúrni a nyársakat.


Grillezett sajt salátaágyon


Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg kemény füstölt sajt, 1 fej saláta, 1 paradicsom, só, bors, kevés tökmagolaj.

Elkészítése: A salátát megmossuk, letörölgetjük és 4 mélyebb tálban elrendezzük. A paradicsomot karikára vágjuk, mindegyik tálba teszünk 2 szeletet, megsózzuk, kevés borsot szórunk rá és meglocsoljuk a tökmagolajjal. A sajtot nagyobb kockákra vágjuk 4 nyársra felszúrjuk és a forró grillrácsra helyezzük. Nagyon sűrűn forgatjuk. Csak fogyasztás előtt készítjük el. Ráhelyezzük a salátára, melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...